در این قسمت می خواهیم به بررسی انواع حوادث مربوط به آسانسور و علل آنها بپردازیم :
. محبوس شدن در آسانسور
. قطع برق شهر و نبود سیستم ژنراتور در ساختمان
. سوار شدن بیش از حد ظرفیت و پاراشوت کردن آسانسور
. عدم سرویس دوره ای و نگهداری توسط مالکان
. خرید آسانسورهای ارزان قیمت و نامرغوب توسط مالکان
. تعویض قطعات آسانسور با قطعات غیر استاندارد، پس از خرابی
. عدم مهارت کافی تکنسین تعمیرکار
. گیر کردن آسانسور و عدم امکان جا به جایی دستی کابین به دلایل :
. گیر کردن دست یا پا در قسمت بالای کابین آسانسور به دلایل :
. سقوط افراد در داخل چاهک یا روی کابین آسانسور به دلایل :
. آتش سوزی و برق گرفتگی به دلایل :
عدم تجهیز آسانسور به برق اضطراری مهمترین دلیل جهت بروز اینگونه حوادث است. لازم به ذکر است که این اجبار صرفاً جهت آسانسورهای تخت بر اعمال شده است .
همچنین فصل تابستان که فصل تعطیلی مدارس و حضور مداوم تر خانواده ها در منزل و استفاده بیشتر از آسانسوراست، ریسک اینگونه حوادث را بالا می برد .
افسانه ای وجود دارد که بهتر است هنگام سقوط آسانسور در لحظه آخر پرید تا از مرگ نجات یافت. همان طور که گفتیم این قضیه افسانه ای بیش نیست. در مرحله ی اول بهتر است بدانید که به دلیل ایجاد سرعت نسبی سقوط، پرش در آسانسور کار ساده ای نیست. شاید فکر کنید هنگام سقوط و لحظه ی برخورد بهتر است پرش کنید و از برخورد با زمین جلوگیری نمایید .
پاسخ این است که هیچ گاه این کار را نکنید. پس از پرش نمی توان پیش بینی کرد که کدام عضو بدن شما ابتدا به زمین برخورد می کند. اینگونه نمی توان اعضای حیاتی بدن را از خطر حفظ کرد. از طرفی با سرعتی که آسانسور دارد اگر در لحظه ی آخر اقدام به پرش کنید بدون شک به شدت به سقف برخورد خواهید کرد و سر و گردن شما در سقوط آسانسور به کلی نابود می شود .
هنگامی که به صورت راست و مستقیم داخل آسانسور می ایستید اتفاق ناخوشایندی خواهد افتاد. هنگام سقوط آسانسور اگر راست ایستاده باشید فشاری که به اعضای بدن شما در لحظه ی برخورد وارد می شود ۱۰ برابر خواهد بود. این مسأله باعث می شود که صدمات بسیار جدی به ستون فقرات شما وارد شود و احتمالاً زنده نخواهید ماند .
ممکن است ایده ی جالبی به نظر نرسد اما بهترین حالت هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن به پشت است. به محض اینکه احساس کردید تسمه های آسانسور پاره شده و در حال سقوط هستید به پشت دراز بکشید. این مسأله میزان فشاری که به بدن شما وارد می شود را به حداقل می رساند. در همین حالت دستان خود را زیر سر و گردن خود مانند بالش محکم قرار دهید تا از اصابت شدید آنها جلوگیری کنید . اگر ساختمان بسیار بلند بود و فرصت داشتید می توانید کت خود را نیز بیرون آورده و زیر سرتان بگذارید .
اگر با قوانین فیزیک آشنایی داشته باشید می دانید که فشار برابر تقسیم نیرو بر سطح (P = F/A) است. نیرو (در اینجا وزن بدن) را نمی توان در کنترل گرفت اما سطح بدن را می توان افزایش داد. هرچه سطح (A) بیشتر باشد فشار (P) کمتر است. اکنون می دانید که چرا یک میخ اینقدر ساده از طرف نوک تیز در دیوار فرو می رود اما از طرف دیگر این طور نیست؟
ممکن است افراد زیادی در آسانسور باشند. معمولاً اگر ۲ نفر هم در آسانسور وجود داشته باشد می توان به سادگی دراز کشید. در صورتی که تعداد بیش از این باشد باید چه کار کرد؟ در این حالت بلافاصله روی زمین بنشینید. در این صورت بدن شما متحمل فشار کمتری هنگام برخورد با زمین می شود. کت، کیف یا هر وسیله نرمی که همراه دارید را زیر خود بگذارید. سر و گردن خود را محکم با دست بغل کنید و به بقیه نیز همین توصیه را داشته باشید. اگر فضا کوچک تر از میزانی بود که بتوان نشست در بهترین حالت بهتر است مقداری زانوهای خود را خم کنید تا از میزان فشار کاسته شود
امیدواریم این ترفندها هیچ گاه مورد نیاز شما نباشد و زندگی آرام و بی دغدغه ای داشته باشید.
با توجه به موارد استفادهای که آسانسور در ساختمان های مسکونی، سازمانها و ادارات دارد و همچنین ماهیت این وسیله پراستفاده، ممکن است استفاده از آسانسور خسارات جانی و مالی مختلفی را در پی داشته باشد . برای جبران همه هزینهها وخسارات جانی و مالی داشتن بیمه آسانسور میتواند بخشی از نگرانی های مربوط به چنین حوادثی را کم کند .